Ecosystem Navigators

Ecosystem Navigators

Vanaf 1 juli bundelen Søren Madsen, Roger van Hoesel en Chris Karman hun krachten in Ecosystem Navigators. Via dit nieuwe samenwerkingsverband stellen de medeoprichters hun kennis en ervaring in het navigeren, bouwen en stimuleren van innovatie-ecosystemen ter beschikking aan nationale en internationale organisaties.

De oprichters van Ecosystem Navigators hebben een substantieel deel van hun carrière besteed aan het bouwen, beheren en navigeren van allianties, clusters en innovatie-ecosystemen: je krijgt het beste van hun praktijkervaring. Met Ecosystem Navigators maken ze gebruik van hun uitgebreide internationale netwerk van topdeskundigen op het gebied van agrofood en andere domeinen, variërend van innovatiedeskundigen tot economen en in regio’s in alle delen van de wereld.

“Ecosysteemnavigatie impliceert een strategische aanpak om optimaal gebruik te maken van wat innovatie-ecosystemen te bieden hebben, gebaseerd op de behoeften van het individuele bedrijf. In het huidige zeer dynamische en steeds veranderende socio-economische klimaat vereist innovatie betrokkenheid en interactie tussen mensen, stakeholders en ecosystemen om te kunnen floreren”, aldus Roger. “Wij ondersteunen bedrijven bij het in kaart brengen van hun kansen door interactie met innovatie-ecosystemen, het benchmarken van de relevante ecosystemen en het ontwerpen van een ecosysteem-interactie-plan”.

Chris geeft aan dat “Ecosysteemondersteunende organisaties doorgaans opereren op het raakvlak van de belangen van verschillende stakeholders en dat hun bijdrage aan de doelstellingen voor de individuele stakeholders eerder indirect is. Het is daarom van groot belang dat de verwachtingen ten aanzien van het rendement van de investering in een ondersteunende organisatie goed worden gemanaged.

Søren voegt hieraan toe: “Bedrijventerreinen, innovatiewijken en campussen hebben een specifieke uitdaging met betrekking tot de vraag hoe we dynamiek kunnen brengen in deze fysieke kernen. Wij helpen bij het formuleren van de fysieke en organisatorische eisen van een succesvol dynamisch fysisch ecosysteem.

Als u meer wilt weten over de Ecosystem Navigators, bezoek dan de website of neem direct contact met mij op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.